Personen-en Familierecht

mr.  Renate Kunst behandelt vragen over de tijd voor de geboorte tot na het graf. Vragen over erkenning, adoptie, gezag, zorg- en contactregeling, alimentatie en hoe maak je een ouderschapsplan zijn dagelijks aan de orde en leiden helaas tot conflicten. Conflicten in de familiesfeer zijn altijd pijnlijk en ingrijpend en hebben hun weerslag op het hele gezin en de familie.

 

Gaat u uit elkaar dan verzorg ik de echtscheiding, ontbinding geregistreerd partnerschap, verdeling van de huwelijksgemeenschap of afwikkeling huwelijkse voorwaarden. Gaat u scheiden dan is dat een van de meest zware tijd in uw leven. U staat voor ingrijpende keuzes en het is belangrijk dat u goed wordt voorgelicht over de mogelijkheden en wat verstandig is om te doen. 

Scheidingen waarbij ondernemers betrokken zijn zijn complex en worden vaak in overleg met een accountant behandeld. Ik heb ervaring in procedures en mediation van agrarische ondernemers die gaan scheiden. Meestal zijn die op huwelijkse voorwaarden gehuwd en hebben zij afspraken gemaakt in een maatschapsovereenkomst. Een belangrijke uitspraak is gedaan in een 10 jaar oude zaak van mij in 2013 over de vraag of betaalde rente in een agrarisch bedrijf op bedrijfsleningen ook leidt tot verrekening van gespaard vermogen ingeval van echtscheiding. ECLI:NL:GHARL:2013:5346. 

Soms komen mensen er niet uit hoe zij de nalatenschap willen verdelen of een van de erven werkt niet mee als een huis moet worden verkocht. Ook daarvoor vindt u bij mij gehoor of als advocaat of als mediator.